Eilen tein glögin kanssa syötäväksi luumukierreviinereitä. Ohje oli todella helppoa ja kierteet todella hyviä. Ne maistuivat sellaisellekin joka ei tykkään esim. joulutortuista -- mm. minulle. Ohje on alkujaan muutaman viikon vanhasta Anna-lehdestä.

Ohje:

500g voitaikinaa (6 levyä)

reilu 1 dl luumuhilloa, paiston kestävää

1 rkl punssia, konjakki, rommia

Pinnalle tomusokeria

Kauli hieman kohmeat taikinalevyt ja levitä kolmelle levylle hilloa, johon olet sekoittanut punssia. Aseta kolme levyä edelliseten päälle ja painelle kevyesti. Leikkaa levyt terävällä veitsellä pituussuunnassa 1,5cm levyisiksi suikaleiksi. Kierrä suikaleet kierteelle ja kieputa solmuksi.

Paista 225 asteessa n. 12min.

Anna viinereiden jäähtyä ja siivilö tomusokeria päälle juuri ennen tarjoilua. Ja eikun herkuttelemaan!

1121070.jpg